Gıda Denetimleri Arttırıldı

Koronavirüs nedeniyle Kararaman'da gıda denetimleri arttırıldı

Reklam
Gıda Denetimleri Arttırıldı
Editör: Ali Dağlı
25 Mart 2020 - 09:05
Reklam

Koronavirüs nedeni ile Karaman'da gıda denetimlerini arttıran Tarım İl Müdürlüğü,  "Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından tüm dünya ile birlikte ülkemizde de görülmekte olan yeni tip koronavirüs (Covid 19) salgınının devam ettiği süre içerisinde, üreticilerimizin ve tüketicilerin belirlenen  hijyen kurallarına uymamasının halk sağlığı açısından risk oluşturabileceği değerlendirilmiştir. Bu nedenle Bakanlığımız tarafından alınan kararlar kapsamında, 23-27 Mart 2020 tarihleri arasında gıda güvenilirliği ve tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından iş yerlerine gıdanın hazırlanması, sunumu ve servisi esnasında koronavirüs kaynaklı gıda bulaşmalarının önüne geçmek için bilgilendirme denetimleri yapılmaktadır.
 
Bu kapsamda iş yerlerine;
• İşletme girişlerinde dezenfektanlı paspasların kullanılması,
• Girişlerde el dezenfektanlarının kullanılması,
• Çalışanların el temizliğine dikkat etmesi, ellerin en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanması, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiklerinin kullanılması,
• Ambalajlı veya ambalajsız hiçbir gıda maddesinin zeminle temas ettirilmemesi,
• Açıkta satılan sebze ve meyvelerin önceden ambalajlanması veya müşterinin eldiven kullanılarak seçmesi ya da eldiven kullanan reyon görevlisi tarafından ambalajlanarak satışa sunulması,
• Kuru bakliyat, şekerleme ve diğer pastacılık ürünlerinde çevre etkisine ve müşteri temasına izin veren açık sergilemenin önlenmesi,
• Market arabaları ve alışveriş sepetlerinin en az günde bir kez temizlik ve dezenfeksiyonlarının yapılması,
• Pos cihazlarında temassız özellikte olanların önerilmesi ya da her müşteriden sonra pos cihazının dezenfekte edilmesinin sağlanması,
• Kapı kolları, lavabolar, armatürler gibi sık kullanılan yüzeylerin en az günde bir ve gerektiğinde daha sık su ve deterjanla yıkanması,
• Herhangi bir solunum yolu enfeksiyonu (ateş, öksürük, solunum sıkıntısı vb.) bulguları olan personelin bu belirtiler kaybolana dek çalıştırılmaması,
• Bardak ve tabak gibi ortak kullanılan eşyaların her kullanım sonrasında su ve deterjanla yıkanması (tercihen bulaşık makinası ile) ve kullanımına kadar temiz bir ortamda saklanması,
• Kapalı alanların temizlik sonrası en az 1 saat havalandırılması konularında uyarılarda bulunuldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
-----Sponsorlu Bağlantılar-----