Bitlis'in Tatvan ilçesinde kurduğu üretim tesisi ile birlikte mantar üretimi yapan girişimci Orhan Kaçmaz, 150 metrekareden tonlarca ürün alıyor. Kapalı alanda kültür mantarı üretmeye başlayan Tatvanlı girişimci Orhan Kaçmaz, ayda 6 tona yakın mantar üretimi yapmaktadır. 40 gün önce ektiği ürünleri hasat etmeye başladığını belirten Kaçmaz, hedefine katladıkça katlıyor.Halihazırda kurulan tesiste 6 ila 7 ton üretim yapıldığını ifade Kaçmaz, tesisin ortalama 4'te 1'lik üretim kapasitesine denk geldiğini aktardı. Üretilen mantarların Tatvan iç piyasası ile sınırlı kalmadığını vurgulayan Orhan Kaçmaz, çevre illere ve bölgeye gönderim yaptıklarını söyledi. Bölgenin mantar ihtiyacını karşıladıklarını vurgulayan Kaçmaz, “Ürünlerin durumuna göre 3 günde bir hasat gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz tam kapasitede üretime ulaşmaktır. Bu kapasiteye ulaştığımızda aylık ortalama 20 tona yakın bir üretim miktarına ulaşmış olacağımız anlamına geliyor. İnşallah kısa sürede de bu hedefimize ulaşarak hem üretime hem de istihdama katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.
YAŞAM
Yayınlanma: 05 Şubat 2024 - 11:30
150 metrekareden tonlarca ürün alıyor! 3 günde bir hasat edip cebini parayla dolduruyor!
Kurduğu üretim tesisi ile bölgenin tüm ihtiyacını karşılayan girişimci Orhan Kaçmaz, 3 günde bir yaptığı hasatla ayda 6 ton ürün alıyor. 150 metrekarelik alandan aldığı verim ile her geçen gün hedefine bir adım daha yaklaşıyor.
YAŞAM
05 Şubat 2024 - 11:30
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir
Bu mantar haberlerinin hepsi yalan bende bu işe girdim üç ayda zararla çıktım
nasıl bir sayfa burası insanlarla dalga mı geçiyorsunuz başlıkta 150m'2 diyor metni okuyunca 1150 olduğu yazıyor ciddiyetsiz bir tavır insanlardan özür dileyin
Nasıl yardımcı olursunuz