İl Tarım Müdürlüğünde görevli ekipler Ramazan Bayramı öncesi 400 denetim gerçekleştirdi.
İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli kontrol görevlisi personel tarafından 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem kanun kapsamında Ramazan Bayramı öncesi il genelinde 400 denetim gerçekleştirdi. Denetimler sırasında 23 adet gıda numunesi alınmış gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 10 (on) farklı işletmeye toplamda 75.000 TL idari para cezası uygulandı.
Ramazan ayı boyunca İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli denetim ekiplerince kuruyemiş satış yerleri, fırın, pastane, unlu mamuller üreten iş yerleri, marketler ve vatandaşların yoğun olarak alışveriş yaptığı yerler denetlendi. Risk esasına göre yapılan denetimlerde, ürünlerin son tüketim tarihleri, etiket bilgileri, ambalajları, bulundukları dolapların ısı derecelerinin uygun olup olmadığı, gıda üretiminde kullanılan hammaddelerin kodekse uygunluğu ve işletme hijyeni öncelikli olarak kontrol edilmiştir.
Halk sağlığının kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Yusuf ŞAHİNBAŞ “Önceliğimiz halk sağlığı olup” bu nedenle vatandaşlarımızın güvenli ve hijyenik gıdaya ulaşması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tüm hemşerilerimizin Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutlar, sağlıklı günler dilerim.” dedi.
.
İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli kontrol görevlisi personel tarafından 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem kanun kapsamında Ramazan Bayramı öncesi il genelinde 400 denetim gerçekleştirdi. Denetimler sırasında 23 adet gıda numunesi alınmış gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 10 (on) farklı işletmeye toplamda 75.000 TL idari para cezası uygulandı.
Ramazan ayı boyunca İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli denetim ekiplerince kuruyemiş satış yerleri, fırın, pastane, unlu mamuller üreten iş yerleri, marketler ve vatandaşların yoğun olarak alışveriş yaptığı yerler denetlendi. Risk esasına göre yapılan denetimlerde, ürünlerin son tüketim tarihleri, etiket bilgileri, ambalajları, bulundukları dolapların ısı derecelerinin uygun olup olmadığı, gıda üretiminde kullanılan hammaddelerin kodekse uygunluğu ve işletme hijyeni öncelikli olarak kontrol edilmiştir.
Halk sağlığının kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Yusuf ŞAHİNBAŞ “Önceliğimiz halk sağlığı olup” bu nedenle vatandaşlarımızın güvenli ve hijyenik gıdaya ulaşması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tüm hemşerilerimizin Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutlar, sağlıklı günler dilerim.” dedi.
.