Reklam
Reklam

Eşsiz lezzet olgunlaşma sürecinde

Ülke genelinde nam salan obruk peyniri olgunlaşma sürecinde.

Editor: Buket Toprak
06 Eylül 2019 - 08:39 - Güncelleme: 08 Eylül 2019 - 22:26

Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Üçharman köyünde bulunan obrukta olgunlaşmaya bırakılan 45 tonluk koyun ve keçi peyniri son baharda sofraları süsleyecek. Ülke genelinde nam salan peynir bu yılda 45 tonluk kapasiteye sahip olacak.

Karaman'da geçtiğimiz yıl coğrafi işaret belgesi almaya hak kazanan “Divle Obruk Peyniri” bu yılda obruktaki gelişimini sürdürüyor. Yaz aylarında koyulan peynirler bu dönemde derilerinin rengi değişerek olgunlaşma sürecine giriyor.  Her yıl geleneksel yöntemlerle üretilen peynirler sonbahara girerken derilenrindeki renk kırmızıya bürünüyor. Obrukta oluşan bakteriler deriler içindeki peynire ayrı bir aroma katıyor. 

Obruktaki bakretilerin derileri sardığı şu günlerde peynirler o eşsiz lezzetini almaya devam ediyor. Peynir derilerinin tamamen kızıl renge bürünmesi ile birlikte eşsiz lezzet damakları tatlandırıyor.

Oluşum süreci devam eden deri peynirlerin 2 ay içirisinde oluşumunu tamamlayarak sofralara gelmesi bekleniyor.

2019/09/2019-09-06-08-44-28.png
2019/09/2019-09-06-08-44-30.png
2019/09/2019-09-06-08-44-35.png
2019/09/2019-09-06-08-44-38.png
2019/09/2019-09-06-08-44-43.png
2019/09/2019-09-06-08-44-44.png

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..