"BEN YAPTIM OLDU" ADAYKEN SÖZ VERDİ, 5 YILDIR GERÇEKLEŞTİREMEDİ
VERDİĞİ SÖZLERİ UNUTAN BİR BAŞKAN İLE KARŞI KARŞIYAYIZ...

VERDİĞİ SÖZLERİ UNUTAN BİR BAŞKAN İLE KARŞI KARŞIYAYIZ
2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday olan Savaş Kalaycı, kendisine en yakın rakip Ak Parti’nin adayı Mahmut Sami Şahin’e bin oy fark atarak MHP’den Belediye Başkanı seçildi. Seçim öncesinde vermiş olduğu vaatlerin birçoğunu tutamayan Kalaycı, 2024 seçimlerinde yeniden aday gösterildi.
VERİLEN VAAT 101, YERİNE GETİRİLEN 11
Türkiye genelinde il ve ilçe belediye başkanlarının 2019 yerel seçimlerine giderken verdiği vaatleri denetleyen ‘Ne Dedi Ne Yaptı’ isimli proje, MHP'li Belediye Savaş Kalaycı’yı mercek altına aldı. Açıklanan verilere göre, Kalaycı verdiği 101 vaatten 85'ini unutmuş, hayata geçirdiği 11 proje ile sınıfta kalmıştır.
“5 YILDA SÖZÜMÜ TUTMAZSAM ŞİKÂYETÇİ OLUN”
Hani sözünüz senetti? Sözler havada kaldı…
Kalaycı, 2019 yılı seçim çalışmaları kapsamında meydanlarda ve sosyal medya reklamlarında şehrin geleceği için gece gündüz çalışacağının sözünü vermiş ve 100 maddelik senetle şehre ivme kazandıracağının taahhüdünü vermişti. Ama görünen o ki, şehirde kaldırım taşı yenilenmekten başka bir proje geliştirilemedi.
Üretken belediyecilik anlayışı ile yola çıkan ve büyük umutlarda göreve gelen Kalaycı döneminde işler beklendiği gibi gitmedi. Göreve gelmeden önce seçim vaatlerini ve projelerini sıraladığı bir senet yayınladı. Bu senedin alt kısmında da imzasıyla birlikte ‘Bu senette yer alan tüm maddeler hemşerilerime verdiğim bir söz taahhüdüdür. Lütfen bunu 5 yıl boyunca saklayınız’ yer almasına rağmen 5 yıl içerisinde söz verdiği projelerin neredeyse yarısından fazlasını gerçekleştiremezken, verdiği sözleri de havada kalmış oldu.
SEÇİM ÖNCESİ SÖZ VERDİ, BASINLA 1 KEZ İSTİŞARE EDEMEDİ
Başkan Kalaycı, 2019 tarihli Gazeteciler Günü’nde kürsüde yapmış olduğu konuşmasında basınla sürekli istişare halinde olacağının da taahhüdünü vermişti. Fakat başkan bu sözleri unutmuş olsa ki 5 yıldır 1 kez olsun basın mensupları ile bir araya gelemedi. ‘Ben yaptım oldu’ gibi düşünceler asla yer almayacak demişti, başkan olduktan sonra onu da unuttu.
Başkan Kalaycı’nın 2019 seçimlerinde Gazeteciler Günü’nde yapmış olduğu konuşma şu şekilde;
“Bu şehrin ve çok değerli hemşerilerimizin hizmetine talip olan bir kardeşiniz olarak bu sıkıntıların bir taraf edilmesinde basın çalışanlarımızın ve habere ulaşma şartlarının iyileştirilmesinde, yerel yönetimler anlamında yapılması gereken her ne varsa yerine getireceğinizi ve sizlere sürekli istişare içerisinde olacağımızı da belirtmek istiyorum.
Bunun yanında şehrimizi ilgilendiren diğer konularda size sürekli olarak görüş alışverişinde bulunacağınız özellikle ifade etmek istiyorum.
Üretken ve çözüm odaklı belediyecilik anlayışımızla “Ben yaptım oldu” gibi şehrimize hiçbir katkı sağlamayan bir düşünce yapısına asla yer almayacak. Ben burada bulunan bulunamayan tüm basın çalışanlarımızın bayramını kutluyorum.”
Gecin savasi ben hic bir parti uyesi degilim ama karamanliyim bize is lazim kaldirim tasi sokmek yeterli degiln ama hic bir soz tutulmadi sozunu tutan gelsin allah tan korkan gelsin kimsenin hakini yemeyen gelsin obur dunyada vay bunlarin haline
gazeteci dediğin böyle olur, adam haklı şimdi ne diyim. ama diyemiyorum neden mi? ongunda çalışıyorum işimden olurum!
Helal olsun sizin gibi basın mensuplarına. Biz ongunda çalıştığımız için yazamıyoruz. Gruplardan link gönderip zorla yorum yaptırıyorlar. Kendimden tiksiniyorum artık. Çıkmak istiyoruz çıkarmıyorlar. Bataklığın içindeyiz. Nolur şu savaş yıkılsın yalvarıyorum. Bu adam Karamanın başına gelmiş en büyük felaket.
Savaş başkanım öncekiler gibi basına para yedirmediği için basın savaş başkanı karalama kampanyası başlatmışlardır ne yaparsanız yapın savaş başkan yine başkan satılmış medya siz karalamaya devam biz çalışmaya Karamanın kaderiyle oynama düslü basın.
O SAVAŞ İL BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ AYNNI KİŞİ DEĞİL AMERKANIN OYUNU BU KLONLAMIŞLAR YOKSA ADAM DEDİĞİN SÖZÜNÜ TUTAR MADAM İSE BELEDİUYE İŞHANINDAN ETEK BAKALIM
hiç kimseye oy vermezsem savaşa oy veririm diyordum bugün bir iş için belediyeye gitmek zorunda kaldım. iş bilmez insanları belediyede görünce bu fikrimden caydım
beni de işe katacaktı söz vermişti.
yaynındayız Şavaş Başkanım
kamil misin necisin yanına gelirsem yada seni bulursam öperim reis dediğin adama bunları diyen ya ülkücü değildir yada adam değildir....
niye tehdit ediyorsun adamı kendini böyle mi rahatlatıyorsun hahaha. bomboş insanlarsınız yazık kafanıza
adı üsütnde kalaycı işte kalaylamış allamış pullamış kendince seçim kazanmak için zamanında yediğin hurmalar şimdi tırmalar reisim çok değiştin sen
Tek tek okudum yorumları. Şu düşülen duruma bir bakarmisiniz ayıp ya. Onguncuymus hiç kimse zorla işte calistirilamaz istifa edersin gitmezsin ise kimi kandırmaya çalışıyorsun sen. Sokaklar iş arayan insan dolu. Kime zorla paylaşım yaptırıliyor ispatlayin bunu lütfen. Ya karşınızda ki insana daha fazla saygısızlık yapmayın cizginizi aşmayin bu bir yariş edebinizle yarisin. Yeter artık ben okurken sizlerle aynı memlekette yaşadığım için utanıyorum.