Karaman Çınar Et işletme sahibi Sami Sesal, besicinin elindeki hayvanın önemli bölümünün Kurban Bayramı’nda kesilmesi sonucu kesime gidecek hayvan sayısının azalmasının et fiyatlarını artırdığını söyledi.
Kurak bir yıl geçirilmesi nedeniyle yem fiyatlarının da önceki yıla oranla yüzde 15-20 arttığına dikkati çeken Sesal, yem fiyatlarındaki artışın hem et fiyatlarına hem de süt ürünlerinin fiyatına yansıtılmasının kaçınılmaz olacağını söyledi.
Sesal, şu andaki satış durumlarından şöyle bahsetti: “İnsanlar kurbanlarını kesti. İster istemez satışlar azaldı. Ama restoranlar açık bizim toptan satışımız olduğu için etkilemede. Hayvan sayısı azaldığı et fiyatlarında bir artış söz konusu. 1 buçuk lira yansıdı. Şu an bunlar gerçek fiyat değil 15 güne kadar gerçek fiyat belli olur.”
Kurak bir yıl geçirilmesi nedeniyle yem fiyatlarının da önceki yıla oranla yüzde 15-20 arttığına dikkati çeken Sesal, yem fiyatlarındaki artışın hem et fiyatlarına hem de süt ürünlerinin fiyatına yansıtılmasının kaçınılmaz olacağını söyledi.
Sesal, şu andaki satış durumlarından şöyle bahsetti: “İnsanlar kurbanlarını kesti. İster istemez satışlar azaldı. Ama restoranlar açık bizim toptan satışımız olduğu için etkilemede. Hayvan sayısı azaldığı et fiyatlarında bir artış söz konusu. 1 buçuk lira yansıdı. Şu an bunlar gerçek fiyat değil 15 güne kadar gerçek fiyat belli olur.”