Diyetisyen Ali Habacı, Kurban Bayramı’nda et tüketimine ve diğer yiyeceklerde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Kurban Bayramı'nda en önemli konu etin miktarı olduğu kadar nasıl tüketildiğidir diyen Habacı, “Kurbanlık hayvanımız ilk kesildiğinde etlerinde rigor mortis dediğimiz ölüm katılığı olur. Etin sertliğinden ötürü çiğnemede güçlük ve aynı zamanda sindirimde de ağır zorluk yaşatır. Biz diyetisyenler olarak bu sebepten etin 1 gün boyunca karanlık ve serin bir odada bekletilmesini mutlaka tavsiye ediyoruz. Kurban Bayramı'ndan sonra artan etler ise -18 derece derin dondurucuda 6 ay müddetle saklanabilir.” ifadelerine yer verdi.
Habacı, diğer önemli konunun etin miktarı olduğunu dile getirerek şöyle devam etti: “Özellikle kalp ve damar rahatsızlıkları olanlar veya kolesterol hastaları miktar konusunda çok dikkatli olmalılar ve etin yağsız kısımlarını yemeye özen göstermeliler. Eğer genel sağlığınızda bir sorun yoksa yine aşırıya kaçmadan et tüketilebilir.”
BAYRAM TATLILARI VE ŞEKERLERE DİKKAT!
Diyetisyen Habacı, Kurban Bayramı’nda tatlı ve şeker tüketimine dikkat edilmesi konusunda uyardı.
Kendileri tatlı olsalar da eğer abartılırlarsa sağlığımızın ve bedenimizin tadını kaçırabileceğinin altını çizen Habacı, sözlerine şöyle devam etti. “Özellikle kola, meyve suyu, soğuk çay, meyveli soda vb. her türlü şekerli içecek kesinlikle tüketilmemeli, içecek konusunda tercihimiz sadeden yana olmalıdır. Son olarak eğer mümkünse bayramda da fırsat buldukça herkese hareket etmelerini çok tavsiye ederim. Herkese sağlıklı, mutlu ve sevdikleriyle beraber çok güzel bir bayram diliyorum.”
Özel Haberler
29 Haziran 2022 - 11:33
Bayramda beslenmeye dikkat! Kurban eti nasıl tüketilmeli?
Diyetisyen Ali Habacı, Kurban Bayramı’nda et tüketimine ve diğer yiyeceklerde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Özel Haberler
29 Haziran 2022 - 11:33
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir