Aşure tarifi her yıl lezzetli bir aşure yapımı için püf noktaları atlamak istemeyen kişiler tarafından araştırılıyor. Sütlü ve sütsüz aşure kolay yapılışı ile tercih edilebiliyor.
Muharrem ayının onuncu gününde her yıl aşure günü idrak ediliyor. Bu gün özelinde öncesinde ve sonrasında da aşure dağıtmak isteyenler hazırladıkları tatlıları dağıtıyorlar. Peki, atlanmaması gereken noktalar neler?Aşure malzemeleri nelerdir?Pratik bir aşure hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde;- Yarım kilo haşlanmış buğday
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 9 adet karanfil
- 2 adet yeşil elma
- 200 gr haşlanmış nohut
- 200 gr haşlanmış kuru fasulye
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 su bardağı incir
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı gül suyu