Karaman Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Yasan, Karaman’da arıcılık sektörünün durumunu ve yaptıkları çalışmaları anlattı. İmaret Haber sitemizin sorularını cevaplayan Yasan, arıların kuraklıktan etkilendiklerini, bunun da bu yıl için rekolte kaybına yol açabileceğini söyledi.
Karaman’daki arıcılık sektörünün durumundan bahseden Yasan, “Karaman Arıcılar Birliği 600 üyeden oluşup bu üyelerimiz adına kayıtlı 53 bin 600 arılı kovan bulunmaktadır. Yağışların durumuna göre 400 ile 600 ton bal, 30 ton polen 250 kg. propolis 100 gr. arı sütü üretimi yapmayı hedefliyoruz. Bu yıl kurak bir yıl yaşıyoruz. İnşallah tahmin edilen yağışlar ile aynı hedeflere ulaşabiliriz.” dedi.
KARBİR MARKA ADI ALTINDA ÜRETİM YAPILACAK
Yasan, bal paketleme tesislerini aktif hale getirerek 2 sefer deneme üretimi yaptıklarını belirtti. Arıcılık sezonu açıldığında (Ekim, Kasım, Aralık) aylarında KARBİR marka adı altında üretim yapılacağını, birlik olarak ise hedeflerinin tekniğe uygun olarak bal, polen, arı sütü, propolis üretip, tüketicilere katkısız bir ürün sunmak istediklerini açıkladı.
Karaman’da arıcılık sektöründe geçmiş yıllara göre çok bir değişiklik olmadığını belirten Gürsel Yasan, genellikle yağışların çok olduğu yıllarda artış olmakta birlikte diğer yılların ortalamasının birbirine yakın olduğunu vurguladı.
Yasan, son olarak henüz markalarının marketlerde satışının başlamadığını fakat böyle bir hedeflerinin bulunduğunun da altını çizerek konuşmasını noktaladı.
Karaman’daki arıcılık sektörünün durumundan bahseden Yasan, “Karaman Arıcılar Birliği 600 üyeden oluşup bu üyelerimiz adına kayıtlı 53 bin 600 arılı kovan bulunmaktadır. Yağışların durumuna göre 400 ile 600 ton bal, 30 ton polen 250 kg. propolis 100 gr. arı sütü üretimi yapmayı hedefliyoruz. Bu yıl kurak bir yıl yaşıyoruz. İnşallah tahmin edilen yağışlar ile aynı hedeflere ulaşabiliriz.” dedi.
KARBİR MARKA ADI ALTINDA ÜRETİM YAPILACAK
Yasan, bal paketleme tesislerini aktif hale getirerek 2 sefer deneme üretimi yaptıklarını belirtti. Arıcılık sezonu açıldığında (Ekim, Kasım, Aralık) aylarında KARBİR marka adı altında üretim yapılacağını, birlik olarak ise hedeflerinin tekniğe uygun olarak bal, polen, arı sütü, propolis üretip, tüketicilere katkısız bir ürün sunmak istediklerini açıkladı.
Karaman’da arıcılık sektöründe geçmiş yıllara göre çok bir değişiklik olmadığını belirten Gürsel Yasan, genellikle yağışların çok olduğu yıllarda artış olmakta birlikte diğer yılların ortalamasının birbirine yakın olduğunu vurguladı.
Yasan, son olarak henüz markalarının marketlerde satışının başlamadığını fakat böyle bir hedeflerinin bulunduğunun da altını çizerek konuşmasını noktaladı.