Karaman İl Tarım Müdürlüğü Ekipleri, karaman genelinde alınan korona virüs tedbirleri çerçevesinde özel kıyafetleri ile işletmeleri tek tek denetlemeye aldı.
Bakanlık tarafından tüm dünya ile birlikte ülkemizde de görülmekte olan yeni tip koronavirüs (Covid 19) salgınının devam ettiği süre içerisinde, üreticilerin ve tüketicilerin belirlenen hijyen kurallarına uymamasının halk sağlığı açısından risk oluşturabileceği değerlendirildi.
Bu kapsamda gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla denetimlere bu dönemde daha da yoğunlaştırılarak, işletmeler hem bilgilendirildi hem de denetlendi.
Gerçekleştirilen denetimler çerçevesinde ise Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri işletmeler için hazırladıkları “Korona virüsten korunmak için 10 altın kural”ın yer aldığı broşürleri dağıtarak, işletmelerin bu ikazlara uymalarını istedi.
Dağıtılan broşürde bulunan o 10 altın kural;
1- Personelin sağlığına dikkat et, Hasta personel çalıştırma ! (Öksürük, ateş, nefes darlığı, koronavirüs belirtisidir)
2-Ulaşımı kolay olay yerlere dezenfektan koy !
3-Kullanılmayan boş kasa ve ambalaj materyallerini işletmeden uzaklaştır !
4-Çöplerini düzenli periyotlarla işletmeden uzaklaştır !
5-Ekipmanlarını (Bıçak, tezgah, servis materyali) temizliğine dikkat et !
6-Toplu tüketim yerlerinde (Masa, kapı kolu vb.) hijyene dikkat et !
7-İşletme yüzeylerinin temizliğine dikkat et !
8-Ambalajsız gıdaların satışında hijyen kurallarına dikkat et !
9- Ellerini sık sık yıka! Personelin koruyucu kıyafet (maske, bone, eldiven,önlük kullanmasını sağla.
10-İşletmeni sık sık havalandır.
Bakanlık tarafından tüm dünya ile birlikte ülkemizde de görülmekte olan yeni tip koronavirüs (Covid 19) salgınının devam ettiği süre içerisinde, üreticilerin ve tüketicilerin belirlenen hijyen kurallarına uymamasının halk sağlığı açısından risk oluşturabileceği değerlendirildi.
Bu kapsamda gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla denetimlere bu dönemde daha da yoğunlaştırılarak, işletmeler hem bilgilendirildi hem de denetlendi.
Gerçekleştirilen denetimler çerçevesinde ise Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri işletmeler için hazırladıkları “Korona virüsten korunmak için 10 altın kural”ın yer aldığı broşürleri dağıtarak, işletmelerin bu ikazlara uymalarını istedi.
Dağıtılan broşürde bulunan o 10 altın kural;
1- Personelin sağlığına dikkat et, Hasta personel çalıştırma ! (Öksürük, ateş, nefes darlığı, koronavirüs belirtisidir)
2-Ulaşımı kolay olay yerlere dezenfektan koy !
3-Kullanılmayan boş kasa ve ambalaj materyallerini işletmeden uzaklaştır !
4-Çöplerini düzenli periyotlarla işletmeden uzaklaştır !
5-Ekipmanlarını (Bıçak, tezgah, servis materyali) temizliğine dikkat et !
6-Toplu tüketim yerlerinde (Masa, kapı kolu vb.) hijyene dikkat et !
7-İşletme yüzeylerinin temizliğine dikkat et !
8-Ambalajsız gıdaların satışında hijyen kurallarına dikkat et !
9- Ellerini sık sık yıka! Personelin koruyucu kıyafet (maske, bone, eldiven,önlük kullanmasını sağla.
10-İşletmeni sık sık havalandır.